TUSAŞ IDEF 2017’de İlkleri ile Göz Dolduruyor

10 Mayıs 2017

Türkiye'nin teknoloji merkezi TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin,  yepyeni ürünleri ile yer aldığı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2017'nin açılışı 09 Mayıs 2017 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımları ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile birlikte TUSAŞ standını ziyaret etti. TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat ve TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil'in ev sahipliği yaptığı ziyarette Başbakan Yıldırım'a, T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, Özgün Helikopter T625,  Silahlı HÜRKUŞ ve ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi Silah Entegrasyonu hakkında bilgi verildi. Başbakan Yıldırım T129 ATAK Helikopteri'nin kokpitine binerek basına görüntü verdi.

Türkiye'nin vizyon projesi Milli Muharip Uçak modelinin sergilendiği alana gelen Başbakan Yıldırım'a, TUSAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil tarafından maket takdim edildi.

ICON Algı Yönetimi ve Bilişim Sistemleri
Üst